sâmbătă, 27 martie 2021

Instituții publice din București

 

  • Clădirile în care își desfășoară activitatea Autorităţile și instituțiile publice

    Palatul Parlamentului - Casa Poporului - Clădirea are aproximativ 1000 încăperi, dintre care 440 birouri, peste 30 săli și saloane, patru restaurante, trei biblioteci, două parcări subterane, o sală de concerte.Din 1994 în clădire funcționează Camera Deputaților, iar din 2004 aici se află și Senatul României. De asemenea, Palatul Parlamentului găzduiește în numeroasele sale săli și saloane, o întreagă varietate de evenimente, expoziții sau întâlniri.

    Sediul Guvernului RomânieiPalatul Victoria a fost început în 1937 și terminat în 1944. Din cauza avariilor provocate de bombardamentul din 1944, lucrările au fost reluate și finalizate în 1952.Proiectat inițial pentru Ministerului de Externe, Palatul Victoria a fost în timpul perioadei comuniste sediul Ministerului de Externe și al Consiliului de Miniștri și a devenit, în 1990, sediu al primului guvern al României post-comuniste. În 2004, Palatul Victoria a fost inclus în Lista monumentelor istorice.

    Primăria Municipiului București - 
    Între anii 1904 și 1910, pe un teren viran aflat în apropiere de Cișmigiu, s-a construit un palat.Planurile au fost făcute de arhitectul Petre Antonescu, iar de realizarea construcției s-a ocupat inginerul Elie Radu.Ministerul Lucrărilor Publice a avut sediul în acest palat până la sfârșitul celui de-Al Doilea Război Mondial.  În 1948, clădirea a devenit sediul Primăriei Generale.Clădirea se află pe lista monumentelor istorice cu denumirea actuală de Palatul administrativ al Municipiului București.

    Tribunalul Bucureşti-
     își are sediul pe Bulevardul Unirii, pe locul fostului magazin Junior. Clădirea, care găzduiește tribunalul și Judecătoria sectorului 2, a fost inaugurată în data de 11 decembrie 2006. Suprafața desfășurată a clădirii este de 27.000 m² și are 8 niveluri, 6 la suprafață și 2 subterane.

    • Curtea de Apel București
    • Înalta Curte de Casație și Justiție

    Niciun comentariu:

    Trimiteți un comentariu