miercuri, 4 august 2021

Planificare calatorie în Sardinia - Italia

 Obiective si atracții turistice

 Alghero și Coasta de Coral sunt perlele acestei părți a Sardiniei.(N-V)

De vazut în Alghero

Alghero este una dintre cele mai populare statiuni din insula, denumita si "Mica Barcelona", datorita originii sale catalane.

1.Grota lui Neptun- Neptune caves / Cape Caccia/Capo Caccia - Isola Piana

In Grota se poate intra pe 2 parti.De pe mare cu barca-15 euro + 13 euro intrarea în peșteri ,sau de pe munte la Cappo Caccia, dar trebuie sa cobori și să urci aproximativ 650 trepte.Cea mai buna varianta este o excursie cu barca din portul Alghero. Există plecări zilnice către peșteri. Bărcile te duc la la intrarea în peșteri și te iau după vizita peșterilor Neptun.

2.CENTRUL vechi - Biserica Sf. Mihail, Biserica Sf. Barbara, Catedrala din Alghero-Santa Maria

3.PLAJELE Maria Pia  in apropierea careia poti vedea pasari flamingo, Plaja Lido di San Giovanni, Bombarde Beach. Scufundați-vă în albastrul pur al plajei Bombarde. Plajele din partea de nord-vest ale insulei Sardinia sunt înfrumusețate cu nisip auriu și apa liniștită ale unei mări care este întotdeauna calmă și cristalină.

4.Butterfly House- peste  400 de specii de fluturi - 12 euro /pers

5.Park of  Porto Conte

6.Coral Museum

De vazut în Sassari si Castelsardo

Principalele monumente din centrul istoric Catedrala Sf. Nicolae (St. Nicholas Cathedral),Biserica Sf. Anton (St. Anthony Abbot Church) , Teatrul Civic și Piazza Italia, o piață mare înconjurată de mai multe Palazzo.

1.Porto Torres

2.Basilica of San Gavino, Castelsardo - Biserica Santa Maria delle Grazie

3.Plaja La Marina di Castelsardo - aici nu trebuie ratata  punta La Capra, o piscină naturală situată între mare și țărm.

MUZELE DIN CASTELSARDO: MIMUL ȘI MOGUL Bilet de intrare: 5 euro include intrarea in ambele muzee

4.Cetatea Castelsardo -Astăzi este sediul minunatului Museo dell’Intreccio Mediterraneo (sau Muzeul Răscrucei Mediteranei), unul dintre cele mai vizitate muzee din toată Sardinia.

5.Muzeul Maestro di Castelsardo- aparține Asociației Cele mai frumoase orașe din Italia și fortificațiile sale nobile - bastioane și scări abrupte care au rămas intacte.   



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu