vineri, 13 august 2021

Sardegna-Italy

Cu o zi înainte sa plec în Sardinia, imi planificasem călătoria si ce pot vizita prin zonă, dar asa cum se spune că "socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din târg",nici eu nu am făcut ce mi-am propus, dar am făcut mult mai multe de atât! Oricum e bine să dai un search pe net înainte de a pleca într-un loc unde nu ai mai fost niciodată! A fost superb! Love Sardegna!

Ziua 1 
Luni 09 August 2021 plecare dimineață din București Otopeni  la  Alghero,Sardinia cu avionul. Am ajuns în aeroport cu fiica mea,am luat un autobuz spre Sassari unde ne-am cazat. Drumul de la aeroport la Sassari costa 3,10 euro de persoana. Cazarea a fost 50 euro/ noapte,am plătit 200 de euro pentru 4 nopți.După ce am mâncat ne-am luat costumele de baie si am plecat spre plaja Lido Platamona.Am stat la plaja un timp și pe urma ne-am hotărât să vedem si Porto Torres.Lângă port mai erau plaje de explorat foarte frumoase. Seara ne-am întors în Sassari unde am descoperit centrul vechi, Piazza Italia și alte locuri minunate.Biletele de autobuz sunt 1.30 euro/pers. pentru 90 de minute,dar atentie deoarece sunt mai multe modalitati de transport si trebuie să fi atent de unde iei biletele pentru ca poti avea surpriza sa nu fie valabile pentru anumite transporturi.   

Ziua  2 marți 10 august 2021 Am vizitat Alghero una dintre cele mai populare statiuni din insula, denumita si "Mica Barcelona". Plin de palmieri si locuri minunate, orașul Alghero este renumit și pentru bijuteriile superbe din Corali.Din Portul Alghero se pot face mici excursii printre care să vezi delfinii înotând , sau la Grota lui Neptun, sau pur și simplu să faci o plimbare cu yahtul pe mare.

Ziua 3 miercuri 11 august 2021 La Castelsardo .Din Sassari se poate ajunge cu autobuzele Arst cu 3,10 euro /pers. sau cu SardaBus cu 6 euro/ pers. Aici am descoperit mai multe plaje neamenajate dar superbe,iar cea mai  populară si de neratat este Plaja La Marina di Castelsardo o piscină naturală situată între mare și țărm.De asemenea nu trebuie ratată vizitarea Castelului cu doar 5 euro de persoana. Intrarea în muzeu se face numai cu Green Pass!

Ziua 4 joi 12 august 2021  la Plaja Marina di Sorso. Plajele din partea de nord-vest ale insulei Sardinia sunt înfrumusețate cu nisip auriu și apa liniștită  deosebit de clară, marea este întotdeauna calmă și cristalină.Coasta de smarald poate fi văzută si din autobuzele estivale denumite BB, transport public local. Mâncarea este delicioasă,există o varietate de bunătăți din bucătăria italiană, merită să încerci  specialitățile locale denumite Sarda. 

Ziua 5  Ultima zi -Vineri 13 Aug 2021 plecare de la Alghero la București Otopeni. Totul a decurs normal. Din aeroport am luat trenul până la Gara de Nord.




miercuri, 4 august 2021

Planificare calatorie în Sardinia - Italia

 Obiective si atracții turistice

 Alghero și Coasta de Coral sunt perlele acestei părți a Sardiniei.(N-V)

De vazut în Alghero

Alghero este una dintre cele mai populare statiuni din insula, denumita si "Mica Barcelona", datorita originii sale catalane.

1.Grota lui Neptun- Neptune caves / Cape Caccia/Capo Caccia - Isola Piana

In Grota se poate intra pe 2 parti.De pe mare cu barca-15 euro + 13 euro intrarea în peșteri ,sau de pe munte la Cappo Caccia, dar trebuie sa cobori și să urci aproximativ 650 trepte.Cea mai buna varianta este o excursie cu barca din portul Alghero. Există plecări zilnice către peșteri. Bărcile te duc la la intrarea în peșteri și te iau după vizita peșterilor Neptun.

2.CENTRUL vechi - Biserica Sf. Mihail, Biserica Sf. Barbara, Catedrala din Alghero-Santa Maria

3.PLAJELE Maria Pia  in apropierea careia poti vedea pasari flamingo, Plaja Lido di San Giovanni, Bombarde Beach. Scufundați-vă în albastrul pur al plajei Bombarde. Plajele din partea de nord-vest ale insulei Sardinia sunt înfrumusețate cu nisip auriu și apa liniștită ale unei mări care este întotdeauna calmă și cristalină.

4.Butterfly House- peste  400 de specii de fluturi - 12 euro /pers

5.Park of  Porto Conte

6.Coral Museum

De vazut în Sassari si Castelsardo

Principalele monumente din centrul istoric Catedrala Sf. Nicolae (St. Nicholas Cathedral),Biserica Sf. Anton (St. Anthony Abbot Church) , Teatrul Civic și Piazza Italia, o piață mare înconjurată de mai multe Palazzo.

1.Porto Torres

2.Basilica of San Gavino, Castelsardo - Biserica Santa Maria delle Grazie

3.Plaja La Marina di Castelsardo - aici nu trebuie ratata  punta La Capra, o piscină naturală situată între mare și țărm.

MUZELE DIN CASTELSARDO: MIMUL ȘI MOGUL Bilet de intrare: 5 euro include intrarea in ambele muzee

4.Cetatea Castelsardo -Astăzi este sediul minunatului Museo dell’Intreccio Mediterraneo (sau Muzeul Răscrucei Mediteranei), unul dintre cele mai vizitate muzee din toată Sardinia.

5.Muzeul Maestro di Castelsardo- aparține Asociației Cele mai frumoase orașe din Italia și fortificațiile sale nobile - bastioane și scări abrupte care au rămas intacte.