vineri, 6 decembrie 2019

Primaria Copiilor

Proiectul Primaria Copiilor susținut de PROEDUS


Cele 9 clase de gimnaziu din Școala Gimnaziala nr.103 vor organiza alegeri pentru functiile de consilier scolar,consilier general,secretar si secretar general
Elevii interesați vor trebui sa isi depuna candidatura si sa tina un discurs in fata colegilor in perioada 9-12 decembrie 2019 .Se vor organiza alegeri la nivelul claselor si se vor stabili castigatorii  pana pe 13 decembrie 2019.Reprezentantii elevilor la nivel de clasa vor detine funcția de consilier școlar -locul 1 si secretar-locul al doilea in numar total de 18.
În urma alegerilor la nivel de clasă se va constitui Consiliul Local al Școlii compus din toți reprezentații claselor numiți Consilieri Școlari.Cei 9 consilieri isi vor organiza o campanie in scoala de promovare pana in data de 17.12.2019.
Reprezentantul elevilor  va fi ales la nivel de școală in data de 18.12.2019 si va deține funcția de Consiler general,iar cel de pe locul al doilea va fi  ales secretar general.
Reprezentantul școlii numit Consilier General,va fi membru al Consiliului General al Copiilor.
Consilierii Generali pot candida pentru funcția de Primar General al Copiilor sau pentru funcția de Viceprimar cu atribuții la nivelul sectorului în care se află unitatea sa de învățământ.
Elevii aleși – consilieri școlari, consilieri generali, viceprimari si primar general al copiilor – vor avea rolul de a identifica problemele de la nivelul unităților de învățământ gimnazial, de a oferi sugestii și de a propune soluții.
Unitatea de învățământ din care provine Primarul General al Copiilor va fi numită PRIMĂRIA GENERALĂ A COPIILOR beneficiind de o distincție în acest sens.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu