miercuri, 28 august 2019

Idei creative

Cum sa creezi o masca haioasa!

Cand ma plictisesc,imi vin tot felul de idei cum sa imi petrec timpul liber. Intotdeauna am fost atrasa de produsele hand-made si ma tot straduiam sa imi iasa si mie.
Mai demult,crosetam tot felul de pulovere sau fulare pe care ulterior nu le purtam,coseam tablouri pe care nu le atarnam pe pereti,am facut semne de carte pe care nu le foloseam din simplul motiv ca nu le gaseam cand aveam nevoie de ele.

 Asa ca..m-am gandit la o masca..haioasa...sau masca gen..mastile venetiene. Oricum nu a iesit ce ma gandeam eu,dar a iesit ceva. Asa ca orice doriti sa faceti,merita incercat,nu se stie niciodata ce iese,sau la ce iti foloseste. 
Important este ca m-am distrat,am facut ceva creativ,chiar daca un pic copilaresc. 
Primul pas -am luat o papusa ,am aplicat pe fata ei hartie de ziar si lipici prin metoda papier-manche  si m-am gandit ca voi face o matrita draguta pentru o masca.Am lasat-o la uscat. Intre timp m-am dus la un magazin de materiale de constructii si am cumparat 2 kg de ipsos pentru modelaj pe care am dat doar 5 lei.
Dupa ce s-a uscat masca,am facut un amestec de ipsos cu apa,am turnat in matrita mea si am pictat-o cu tempera.
Din pacate matrita se strica si trebuie facuta iar o alta matrita pentru alta masca. Iata rezultatul incercarilor mele.

sâmbătă, 3 august 2019

O lume mai buna!

Mie personal fiica mea mi-a facut viata mai frumoasa,iar viata vazuta prin ochii ei m-a facut sa fiu mai buna,mai intelegatoare,mai optimista. Prin inscrierea si participarea la un concurs in care a trebuit sa isi creeze singura o poveste,un personaj si sa isi editeze un filmulet video mi-a dovedit inca o data ca este capabila sa faca orice isi doreste,deoarece este o fata responsabila,perfectionista si foarte muncitoare.Ea a complicat putin lucrurile si nu a creat doar un personaj,a facut trei, toate perfecte,desi asta a insemnat munca in plus.Sunt mandra de ea. A scris o poveste despre suflet,pe care a schimbat-o,a imbunatatit-o astfel incat sa fie cat mai buna. Ceea ce prezint aici este forma necizelata a povestii,deoarece nu a lasat-o in aceasta forma,eu doar salvand-o in telefon.
''Ne dorim o lume mai frumoasă,mai buna ,iar faptele bune ne aduc mai aproape unii de ceilalți,ne conferă o stare minunată pe interior.Se spune despre oamenii care se comporta frumos că au suflet bun și că faptele bune,ajutorul dat celorlalți chiar ca au puterea sa ne încălzească  sufletul.Sta in puterea fiecăruia dintre noi sa răspândim bunătatea,sa fim recunoscători pentru ceea ce avem,sa fim empatici,sa evitam situațiile mai puțin plăcute.Eu cred că fiecare om are ceva bun in el și mai cred că orice greșeală poate fi îndreptată.In viața trebuie sa faci lucrurile cu drag.Iubeste oamenii din jurul tau,scoate in evidenta faptele lor bune,pastreaza-ti sufletul curat in orice acțiune,trăire,gând.
Eu sunt mandra de sufletul meu,cred in conceptul reîncarnării sufletului într-un trup carnal.
Doctrina reîncarnării provine din Antichitate,având originile in Orient,dar și în Grecia Antica.Sufletul este nemuritor,el călătorind în timp,in diferite trupuri.Fiecare reîncarnare într-un corp fizic ajuta sufletul sa evolueze ,fiecare existența anterioară pe acest pământ ne face să trăim mai înțelept,sa luam decizii mai bune decât în viața anterioară.Nimic nu este întâmplător.Totul este supus legii Karmei.Legea cauzei și a efectului.Ce am făcut într-o viață anterioară se răsfrânge în viața prezentă,iar ceea ce facem în viața prezentă ne poate influenta viața următoare.Existenta sufletului nu a fost dovedită științific,fiind un concept fictiv,la fel ca și existența spiritului .De multe ori folosim expresia" trup și suflet" atunci când suntem implicați cu toată ființa noastră într-o acțiune,atunci când iubim,când ne dăruim.Sufletul unui om este considerat sediul puterii mentale,intelectuale și emoționale,caracteristice ale creierului,iar atunci când spunem că ne păstrăm sufletul curat înseamnă că acționăm cu mărinimie,bunătate fata de ceilalți semeni ai noștri.
Exista o teorie a legii atracției care susține că oamenii se reîncarnează in grupuri compacte de entități.Toate sufletele care sunt legate între ele se nasc și trăiesc în aceeași perioadă de timp ,chiar daca sunt la kilometrii distanta unele de altele,ele reușesc să se întâlnească.Legaturile dintre trup și suflet se realizează cu ajutorul matricei astrale,existând o conexiune între ele.In momentul in care un om moare trece din planul terestru in cel astral având o vibrație specifica fiecaruia.Unele suflete sunt mai luminoase,acest lucru definind faptul că în viața ei au fost buni ,că au ajuns la un grad de dezvoltare mai evoluat,iar sufletele întunecate sunt caracterizate prin fapte rele pe pământ.De aceea sufletul trebuie să treacă prin nașteri și morți succesive pentru a se putea purifica,să ajungă la dăruire,iertare,iubire,cunoaștere, adevăr și înțelepciune.Pentru a își însuși aceste vibrații,sufletul trece prin toate păcatele lumii,prin deznădejde și extaz,prin ura, mânie,pasiune,prin sărăcie și abundența.
Astfel sufletul participa la un ciclu existențial continuu nastere-moarte-renastere determinat de faptele bune sau rele pe care le-a săvârșit într-o viață anterioară.''