sâmbătă, 25 martie 2023

A cincea mobilitate în Polonia

Mobilitate Polonia - Chodzież 13-17.03.2023


În perioada 13-17 martie, a avut loc la Chodzież în Polonia ultima întâlnire a proiectului Erasmus + "Empathy in Cultural Interaction".

  • Luni 13 martie 2023 În prima zi a mobilității am fost întâmpinați de elevii și profesorii din școala cu un spectacol de bun-venit. Am mers pe urmă în vizită prin școală și în săli de clasă fiecare țară participantă la proiect prezentându-și sistemul de educație.
  • Marți 14 martie 2023 Vizită în orașul Bydgoszcz, experiențe inedite ale elevilor împărțiți pe echipe la escape room și vizita la Fara Church.
  • Miercuri 15 martie 2023 Activități în școală. Workshop săpun. Cina în Pila la restaurant Molino.
  • Joi 16 martie 2023 Torun -  Oraşul Cetate. Vizită la Planetarium și la Muzeul de turtă dulce. Planetariul este una dintre cele mai mari atracții din Toruń.   Toruń este unul dintre cele mai vechi orașe din Polonia. Orasul mai este renumit pentru Muzeul Turtei Dulci si pentru ca este orașul natal al astronomului Nicolaus Copernic. Din 1997, Toruń este înscris în Patrimoniul Mondial UNESCO.  La Muzeul de turtă dulce (Muzeum Piernika)  am  participat la un spectacol interactiv prin care am fost  învățați cum să facem turtă dulce tradițională. Spectacolul a fost  format din două părți – in prima parte am  văzut cum era făcut aluatul în Evul Mediu . După ce am pregătit aluatul, fiecare a avut posibilitatea să iși faca propria turtă dulce folosind forme tradiționale de copt. Pe parcursul întregului spectacol am fost îndrumați de maestrul brutăriei, o vrăjitoare de turtă dulce și meșteri pricepuți puși pe șotii.
  • Vineri 17 martie 2023 Ceremonia de încheiere a mobilității prin distribuirea certificatelor tuturor participanților și întâlnirea de evaluare și analiză a activităților proiectului.
 Pot să spun că a fost o experiență minunată, eu fiind  implicată in toate cele 5 mobilități ale acestui proiect.
    Toate aceste mobilități  au ajutat elevii prin cresterea  motivației de implicare in diverse activități prin îmbunătățirea abilităților de comunicare,  iar ca profesor participant am fost interesată de schimbul de experiență și transfer de bune practici  având posibilitatea să-mi îmbunătățesc performanțele privind metodele de predare-invațare.
 Împreună cu elevi și profesori din Grecia, Turcia și Franța, am avut șansa să ne integrăm, să comunicăm intercultural, să dezvoltăm relații interculturale, să învățăm despre obiceiurile și tradițiile țării pe care am vizitat-o. Prin activitățile desfășurate în acest proiect s-au promovat toleranța, empatia și diversitatea culturală.