miercuri, 1 februarie 2023

A patra mobilitate în Turcia

 Mobilitate Turcia - Istanbul 16-20 ianuarie 2023

Romanian team in Turkiye, Istanbul

 În perioada 16-20 ianuarie 2023, a avut loc la Istanbul, Turcia, a patra întâlnire a Proiectului Erasmus+ „Empathy in Cultural Interaction”.

Between January 16-20, 2023, the fourth meeting of the Erasmus+ Project "Empathy in Cultural Interaction" took place in Istanbul, Turkiye.

În data de 15 ianuarie 2023, am plecat către Istanbul cu avionul, entuziaști și bucuroși ne-am luat la revedere de la părinții copiilor. Am ajuns într-o ora și un sfert în Turcia. A fost ca și cum făcusem un pas de uriaș. Intr-o oră și un pic sărisem dintr-o țară în alta. Nici nu am realizat cum a trecut așa repede ora aceea în avion. Cei de la compania aeriană Turkish Airlines, au fost foarte amabili. La un zbor atât de scurt, am primit mâncare, sucuri și cafea. Am avut ca la zborurile lungi, fiecare câte o tabletă cu căști încărcată cu filme noi și diverse alte informații. La coborârea din avion, am avut surpriza plăcută să fim așteptați de profesorii și familiile copiilor din Turcia. Am început aventura celei de-a patra întâlniri de proiect cu o zi perfectă și a continuat așa toată săptămâna. O mobilitate de proiect foarte frumoasă, am trăit o experiență de neuitat!

JANUARY 16, DAY 1 Welcoming ceremony,School visit, School Presentations, Singing Activity

JANUARY 17, DAY 2

Class Attending Kindergarten - Solar System,Turkish Lesson , Science Lab

,Robotic Coding , Hafiz Lesson , Math class, Astronomy Club/ Archery club

Visiting the Dolmabahçe Museum

Dolmabahce Palace is the largest and most luxurious residence in Turkey: 15,000 square meters built, 285 rooms.A special place is occupied by "Attaturk's Room" located in the former section of the Harem. Here, on November 10, 1938, at 09:05, the so-called "father of the Turks" passed away. As a sign of tribute, all the clocks in the palace were stopped and set to 09:05 after his death.

Vizita la Palatul Dolmabahce - ISTANBUL

Palatul Dolmabahce a fost construit din marmura alba de arhitectul armean Garabet Amira Balyan pentru sultanul Abdulmedid si detine elemente de stil arhitectural rococo, neoclasic si baroc- mixate cu arhitectura traditionala otomana.

Un loc aparte îl ocupă „Camera lui Attaturk” situată în fosta secțiune a Haremului. Aici, pe 10 noiembrie 1938, la ora 09:05, s-a stins din viață așa-zisul „părintele turcilor”. În semn de omagiu, toate ceasurile din palat au fost oprite și setate la 09:05 după moartea sa.

JANUARY 18, DAY 3

Hagia Sophia Mosque, Topkapi Palace, Basilica Cistern

JANUARY 19, DAY 4

Galata Tower, Bosphorus Tour and Traditional Turkish food accompanied by a concert

JANUARY 20, DAY 5 Last day Ceremonia de distribuire a certificatelor tuturor participantilor.

A fruitful project mobility indeed!